De uitdagingen waarmee online gokken wordt geconfronteerd


De game-industrie staat voor zijn eigen unieke reeks uitdagingen. Daarom is het belangrijk om er zoveel mogelijk over te leren om de meest effectieve oplossingen toe te kunnen passen.

Gokken Demografie

Nou, één ding is zeker : gokken is de afgelopen jaren veranderd. Maar wat is er precies veranderd? Met name de manier waarop mensen gokken en wie de spelers zijn. Tegen 2020 zullen jongere millennials en sommige Gen Z-vertegenwoordigers naar verwachting bijna de helft uitmaken (40%) van gameconsumenten.

Het is misschien niet verwonderlijk dat deze jonge spelers (18-21 jaar) hun weddenschappen liever digitaal plaatsen; grotendeels op hun mobiele telefoons. Maar dat wil niet zeggen dat de oudere generatie hun gokverslaving volledig heeft opgegeven. Sterker nog, spelers ouder dan 60 jaar geven momenteel meer dan het dubbele uit van het bedrag dat ze tien jaar geleden deden.

Fraudepreventie

Helaas, met een toegenomen interesse in online gokken komt een toename van cybercriminaliteit. Als zodanig lopen online gokconsumenten het risico dat hun gevoelige persoonlijke informatie wordt gestolen wanneer ze zich aanmelden voor een account.

Dit probleem is zo wijdverspreid dat volgens ThreatMetrix Gaming and Gambling Cybercrime Report, 1 op de 20 nieuwe online gokaccounts frauduleus is. Terwijl botaanvallen verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van het dagelijkse gokverkeer op piekmomenten.

Misschien enigszins verrassend, het meest riskante element van online gaming vindt eigenlijk plaats aan het begin van de reis van een consument, omdat het betrekking heeft op het registratie- en accountcreatieproces.

Daarom is het ongelooflijk belangrijk om met uw betalingsverwerker te praten en te vragen wat voor soort functies ze kunnen bieden die gericht zijn op het beschermen van uw bedrijf en de gevoelige gegevens van uw klanten tegen fraude – vanaf dag één.

Omgaan met oplichting wanneer het gebeurt, is niet zo effectief als voorkomen dat het in de eerste plaats gebeurt – daarom is het zo belangrijk om een betalingsprovider te vinden die de specifieke behoeften van uw branche kent en die slimme antifraudefilters implementeert die uw legitieme klanten nauwkeurig kunnen onderscheiden van oplichters.

Aan de andere kant van de fraudepreventiemedaille kunnen fraudebestrijdingsfilters echter te gevoelig worden, wat leidt tot een verlaagd acceptatiepercentage voor betalingen, lagere conversiepercentages en gefrustreerde klanten.

Dit is ook iets om in gedachten te houden, vooral omdat u een online gokhandelsaccount hebt, zult u waarschijnlijk aanzienlijke toenames van het betalingsvolume zien in korte periodes – waardoor uw verkopersaccount het risico loopt onjuist te worden gemarkeerd voor frauduleuze activiteiten.

Als dit gebeurt, kan uw verkopersaccount tijdelijk worden bevroren, wat betekent dat uw klanten geen transacties kunnen voltooien en u wordt verhinderd uw bedrijfsactiviteiten uit te voeren.

Om dit probleem voor te zijn, moet u ervoor zorgen dat uw betalingsverwerker slimme, geautomatiseerde fraudebestrijdingsfilters kan implementeren die nauwkeurig genoeg zijn om slechts 100% frauduleuze transacties te markeren. Dit zorgt ervoor dat al uw legitieme klanten naadloos door het afrekenproces kunnen komen en zo ook uw inkomstenstroom kunnen beschermen tegen verliezen.

Wet- en regelgeving en administratieve bepalingen

De Europese markt is de belangrijkste markt voor online gokken, met bijna de helft van de totale inkomsten. De EU als geheel heeft echter geen uniek gemeenschappelijk beleid dat online kansspelen regelt en als zodanig is de regulering van deze activiteiten de individuele verantwoordelijkheid van alle EU-lidstaten.

Dit betekent dat online gokhandelaren op de hoogte moeten blijven van alle ontwikkelingen binnen hun geografische markten, om ervoor te zorgen dat de regels die ze volgen niet verouderd raken. Britse en Franse handelaren die hun online gokbedrijven in genoemde regio’s runnen, hebben bijvoorbeeld een binnenlandse licentie nodig om dit te doen.

Er zijn echter enkele gemeenschappelijke kenmerken onder de EU-lidstaten als het gaat om regels voor commerciële online gokrekeningen. Met name de strengste regels van deze regionale markt hebben betrekking op Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering Rules.

Als zodanig moet elke online gokconsument naar behoren worden geïdentificeerd, zodat handelaren en acquirers het witwassen van geld en andere misdaadrisico’s in verband met hun online account kunnen beoordelen.

En ondanks het feit dat de Verenigde Staten een soeverein land is, verschillen de regels van online gokken ook van staat tot staat. Vanaf 1992 werd het bijvoorbeeld illegaal om op de meeste plaatsen in Amerika weddenschappen op sport te plaatsen.

Maar de meeste bedoelen niet iedereen, en sportweddenschappen zijn nog steeds legaal in bepaalde staten – namelijk New Jersey, Nevada en Delaware. Toch is het de verantwoordelijkheid van de online gokhandelaar om goed op de hoogte te blijven van wetswijzigingen die betrekking hebben op hun branche.