De top 13 golf gokspellen, met instructies over hoe te spelen, regels, en meerWe hebben maandenlang de golfwereld afgestruind op zoek naar de beste gokspellen om ze hier op GOLF.com te brengen. Alles onder de zon is opgenomen in onze maandelijkse gokspelletjes column, van spelletjes voor één speler tot spelletjes voor honderd; spelletjes ontworpen voor elite golfers en spelletjes ontworpen voor bottom-of-the-barrel hackers; spelletjes die al millennia bestaan en spelletjes bedacht op de reizen van vrienden.

Het is nu tijd om ze allemaal op één plaats te verzamelen. Ik bied u, zonder verder oponthoud, GOLF.com’s ultieme gids voor golf gokspellen aan (als u de volledige regels wilt lezen, klik dan op elke bijgevoegde link).
De top 13 golf gokspelen
Nassau: Het meest bekende gokspel in golf is eigenlijk helemaal geen gokspel. Spelers zetten een bepaald bedrag in op de beste score op elke hole op de voorste en achterste nines, alsmede de beste totaalscore. De inzet kan variëren van een paar centen tot enkele honderden dollars.
Stableford: Het doel van een Stableford is om een zo hoog mogelijke score te behalen binnen de groep, in plaats van laag te scoren. In plaats van slagen te tellen, kennen golfers een puntwaarde toe aan elk scorend resultaat (bijvoorbeeld: één slag boven par is nul punten, een par, één punt, een birdie, twee punten, etc.). De speler met de hoogste score aan het eind van de ronde wint.

Scramble: Een ander klassiek gokspel, scramble is ideaal voor uitjes en spel tussen spelers met een hoge handicap. Foursomes strijden in dit spel voor de laagste cumulatieve score door te slaan vanaf het beste schot van de groep totdat de bal in de hole is. Na 18 holes wint de groep met de laagste score.

One-Man Scramble: Vergelijkbaar met een originele scramble, maar met een verschil. Een enkele speler neemt twee slagen en speelt de beste van de twee totdat de bal in de hole valt. Dit spel kan gespeeld worden als een viertal of door een enkele golfer alleen.

Texas Scramble: Een conventionele scramble waarbij elke speler vier tee shots moet slaan voor het einde van de ronde.

Miami: Vergelijkbaar met een typische scramble, maar de golfer die voor het tee shot wordt gekozen, kan niet meer bijdragen totdat het team de green bereikt.

Chicago: Vergelijkbaar met een standaard Stableford, maar aangepast om spelers met grotere handicaps tegemoet te komen. Elke golfer in Chicago begint de ronde met een score gebaseerd op zijn handicap – lage handicappers beginnen met scores in de negatieven, terwijl hoge handicappers beginnen met scores rond de nul. Vanaf daar, iedereen volgt dezelfde scoring proces, met de winnaar is degene met de hoogste score aan het eind van de ronde.
Las Vegas: Een twee-tegen-twee spel waarbij de punten van beide spelers bij elkaar worden opgeteld en de speler met de laagste score wint (een speler die een 4 schiet en zijn teamgenoot die een 5 schiet zou gelijk zijn aan een teamscore van 45 voor de hole). Het team met de hoogste score trekt na elke hole punten af van het team met de laagste score. Het verschil in scores is het bedrag dat het ene team aan het andere verschuldigd is. Er zijn een aantal wendingen die komen met Las Vegas, die ik ga over in detail in de volledige regelgeving, die u kunt lezen door te klikken op HIER.

Bingo Bango Bongo: Een spel waarin drie punten worden toegekend op elke hole: een “bingo” punt voor het eerst op de green, een “bango” punt voor het dichtst bij de pin, en een “bongo” punt voor het eerst in de hole. Aan elk punt is een geldwaarde verbonden, en de juiste etiquette is vereist.

Split Sixes is een spel voor drie spelers waarbij elke hole zes punten waard is, die onder de spelers worden verdeeld op basis van hun hole scores.

Defender: Een spel voor drie spelers waarbij twee spelers in een team strijden tegen één verdediger. Elke hole heeft een andere verdediger, en het is zijn of haar taak om ervoor te zorgen dat ze de hole “verdedigt” door de scores van de twee “aanvallende” spelers te evenaren (of te verslaan).

Wolf: Gelijkaardig aan defender, maar met vier man op het veld. Op elke hole strijdt de “Wolf” ofwel tegen de overblijvende drie spelers (voor een grotere mogelijke uitbetaling) of door samen te werken met een ander lid van het viertal. De groep strijdt dan in een best ball format, waarbij het winnende team het prijzengeld mee naar huis neemt.
Onze gelukkige 13de favoriete golf gokspel is de St. James Roll. De Roll of St. James. Punten worden toegekend op basis van de positie van elke speler op de hole aan het einde van het spel. Drie punten als je de overgebleven drie leden van je groep verslaat. Is het mogelijk om slechts twee van hen te verslaan? Dat is een totaal van twee punten. Is het mogelijk om één van hen te verslaan? Dat is een van de punten. Is het mogelijk om niemand te verslaan? Dan is er niets voor jou.